în stoc

ESAB Origo Tig 4300iw, TA24 AC/DC cu carucior de transport

Origo™ Tig 4300i, TA24 AC/DC cu carucior de transport
Sursa de curent continuu si alternativ, tip invertor, destinata sudarii Tig (Wig) si cu electrozi inveliti (MMA).
Ideal pentru lucrari de confectii metalice industriale, reparatii, intretinere si montaj, instalatii de santier.
Sudare TIG
Pentru sudarea prin procedeul WIG aveti nevoie de un pistolet de sudare WIG cu comanda electrica, un reductor de presiune si o butelie de gaz. Amorsarea arcului se poate face :
- prin atingere (Lift arc), pornind de la un curent de start care asigura protectia varfului electrodului si reduce riscul aparitiei incluziunilor metalice de wolfram.
- cu inalta frecventa (HF), procedeu ce asigura o amorsare usoara si absenta incluziunilor de wolfram.
Se pot suda table de grosimi 0,5 - 5,0 mm din otel carbon si slab aliat, aluminiu, otel inox, cupru, nichel. Este disponibila functia de curent pulsat pentru sudarea tablelor subtiri.

 

Sudare MMA
Pentru sudarea prin procedeul MMA (cu electrod invelit) se pot utiliza electrozi cu invelis bazic, rutilic sau celulozic cu diametrul cuprins intre 1,6 - 5 mm. Se pot suda materiale din: otel carbon si slab aliat, otel inoxidabil, fonta, aluminiu, cupru, etc. Panoul TA24 contine cel mai nou regulator, ArcPlus II, care produce un arc mai intens si totodata stabil care este usor de controlat. ArcPlus II produce caracteristici de sudare mai bune, simplifica munca si va ofera sudura de calitate mai buna.
Sudare in curent alternativ cu QWave™
Curentul alternativ face mai usoara sudarea aluminiului inlaturand stratul de oxizi ce se formeaza la suprafata materialului. Este foarte important ca un echipament de sudare in curent alternativ sa produca un arc stabil. Functia QWave™ optimizeaza forma de unda a curentului producant un arc uniform si un nivel scazut de zgomot.
Create pentru a rezista
Origo™ Tig 4300iw este echipat cu un conector OK 50 foarte rezistent. Designul compact, si carcasa usoara din polimer si aluminiu rezistenta la impact, il fac usor de transportat. Origo™ Tig 4300iw este construit in concordanta cu standardul IP23 ceea ce inseamna ca poate fi folosit in exterior, chiar si cand ploua.

Corectia factorului de putere - PFC

Origo™ Tig 4300iw este echipat cu un circuit PFC care face posibila folosirea intregii sale capacitati cu doar o siguranta de 16A. Circuitul PFC protejeaza de asemenea echipamentul impotriva fluctuatiilor de tensiune si il face mai sigur de folosit cu un generator. Origo™ Tig 3001i poate functiona cu cablu de alimentare foarte lung, peste 100 m, oferind o raza de actiune foarte larga.

Panoul de comanda TA24 AC/DC

Panoul de control TA24 contine un display pentru parametrii de sudare, permite selectarea procedeului de sudare (, TIG pulsat, MMA), regalarea continua a intensitatii curentului de sudare, a frecventei curentului pulsat, a pantei de curent si a curgerii gazului. Dispune de doua memorii si posibilitatea de control la distanta. Panoul este foarte usor de folosit chiar si atunci cand purtati manusi.


Functii sudare WIG

Curent de sudare pulsat
Se utilizeaza la sudarea tablelor subtiri si la sudarea in pozitie. Prin curent pulsat se obtine dozarea precisa a energiei introduse. In acest fel la un acelasi curent mediu de sudare, patrunderea este mai buna (topirea se produce pe durata timpului de impuls si la valoarea curentului de impuls). Influentele negative asupra materialului de baza (afectarea structurii metalurgice, deformatii, tensiuni) se diminueaza. Se obtine o structura mai fina a cusaturii.

Amorsare
Prin atingere - Lift arc
Prin curent de inalta frecventa - HF

Gas pre flow - curgerea in avans a gazului - reglabil
Se regleaza timpul de curgere in avans, asigurand protectia baii de metal topit inca de la inceperea sudarii.

Gas post flow - curgerea ulterioara a gazului - reglabil
Dupa stingerea arcului asigura protectia si racirea baii de metal topit si se impiedica emisia vaporilor nocivi de wolfram

Slope up - panta ascendenta a curentului - reglabil
Se poate regla timpul in care curentul creste de la zero la valoarea nominala pentru a evita aparitia strapungerilor - in special in cazul sudarii tablelor subtiri. Ofera sudorului timpul necesar pt. corectarea pozitionarii.

Slope down - panta descendenta a curentului - reglabil
Se poate regla timpul in care curentul scade de la valoarea nominala la o anumita valoare (zero la actionarea in 2 timpi, sau valoarea de reamorsare la actionarea in 4 timpi). Pe durata descresterii curentului pana la valoarea de final, are loc solidificarea lenta a baii de metal topit, astfel incat sa se evite aparitia defectelor la finalul cordonului (cratere).

Sudare cu actionare in 2 / 4 timpi
Aceasta functie se refera la maniera de lucru cu intrerupatorul pistolului de sudura Wig. La actionarea in 2 timpi intrerupatorul se apasa si se mentine apasat pe toata durata sudarii, iar eliberarea lui determina stingerea arcului. La actionarea in 4 timpi intrerupatorul se apasa si se elibereaza pt. a obtine arcul electric. Pe durata sudarii intrerupatorul ramane neactionat. Stingerea arcului se obtine printr-o noua secventa de apasare /eliberare. Sudarea cu actionare in 4 timpi contribuie la marirea preciziei de executie, prin diminuarea efortului.

Functii sudare MMA

Hot start - curentul de amorsare - prestabilit  (durata si intensitatea curentului)
La inceputul sudarii, pentru o anumita perioada de timp, aparatul va furniza un curent de sudare al carui intensitate va avea o valoare mai mare (+50 %).  Astfel amorsarea arcului devine mai usoara, indiferent de tipul invelisului electrodului, se reduce riscul aparitiei zonelor cu topire partiala si se impiedica "lipirea" electrodului.

Arc force - stabilitatea arcului - prestabilit
Prin aceasta functie se mareste stabilitatea arcului.  Aparatul compenseaza electronic variatia lungimii arcului, respectiv a tensiunii arcului, ajustand intensitatea curentului.  Cu cat modificarea intensitatii va fi mai prompta, adica la variatii mici ale tensiunii arcului sa varieze si intensitatea, cu atat rezultatele vor fi mai bune.

Arc plus II - reamorsarea arcului - prestabilit
Aparatele dotate cu aceasta functie reactioneaza rapid atunci cand electrodul ajunge in scurtcircuit si reamorseaza arcul, impiedecand "lipirea" electrodului.

Livrarea include:

  • Pistolet SR-B 400
  • Cablu alimentare 5m
  • Cablu de masa 5 m cu clema de masa
  • Furtun de gaz 2 m
  • Carucior de transport

Garantie si service
Echipamentul beneficiaza de garantie 2 ani.
Oferim service in garantie si post-garantie.

Cerere de ofertă

Tensiunea de alimentare
400 V
Frecventa
50 Hz
Siguranta fuzibila
25 A
Curent sudare TIG (WIG)
la durata activa de 40%
430 A / 27,2 V
la durata activa de 60%
400 A / 26 V
Curent sudare MMA
la durata activa de 100%
315 A / 22,6 V
Domeniu de reglare curent MMA
4-430 A
Eficienta la curent maxim (MMA)
76%
Panta ascendenta curent
0-10 s
Panta descendenta curent
0-10 s
Curgere in avans a gazului
0-5 s
Curgere ulterioara a gazului
0-25 s
Clasa de protectie
IP23
Dimensiuni (LxlxH)
625 x 394 x 776 mm