Garantia produselor

Toate produsele vândute de către noi beneficiaza de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.

Service pentru produsele aflate în garantie

Daca produsul pe care l-ati cumparat s-a defectat sau nu mai functioneaza dar este inca in garantie, va asiguram reparatia gratuit. Va rugam să ne contactati pentru orice problema aparuta. Produsele sunt preluate și livrate înapoi prin curier. Service-ul se efectueaza la sediul nostru pentru produsele cu certificat de garantie emis de către Sfera sau la sediul producatorului pentru produsele cu certificat de garantie emis de către producător (BOSCH). Costurile de transport pentru preluarea și livrarea înapoi a produselor sunt suportate de către noi.

Produsul va fi trimis la service însoţit de descrierea scrisă a defectului reclamat precum şi de documentele de achiziţie - factură (copie) şi certificatul de garanţie în original.

Timpul de nefuncţionare prelungeşte în mod corespunzător termenul de garanţie. Acest interval de timp se consideră din momentul înregistrării în unitatea de service, până la aducerea produsului în stare de utilizare normală şi notificarea în scris, în vederea ridicării produsului, sau până la predarea efectivă a produsului către consumator.